Redaktionsveckan

Förra veckan hade vi på bildjournalist- och journalistprogrammen redaktionsvecka, vilket kort innebar att vi delades upp i grupper och skulle göra varsin tidning och egen webb. Min grupp stod för Nollsexnollbladet.
Det var helt klart en av de roligaste veckorna under hela terminen med äkta redaktionsarbete och bra samarbete. Jag är väldigt stolt över mina redaktionskollegor!

Många roliga jobb blev gjorda, så jag delar med mig av några bilder här! Mycket mer kan ses på länken ovanför.

Bland annat åkte jag och Lina Andersson med bogserbåten Bull och gjorde ett reportage när lastfartyget Harriett bogserades ut från kajen.

Reportaget med en väldigt bra text av Lina slogs upp på mittuppslaget i vår tidning med bilden ovan som dragare. Hela bildspelet har jag lagt upp på min hemsida.


Det blev en del porträtt också, här på Durra i skidbacken på Södra Berget. Det är inget speciellt med den här bilden egentligen, förutom att den är ljussatt med en pistmaskin.

Halkan slog till på allvar också under veckan, så jag åkte även ut på några olyckor. Den värsta var vid Birsta då sex personbilar och två långtradare small ihop. Mirakulöst klarade sig alla inblandade!

Trots det obehagliga avslutet så var det en bra vecka och jag ser redan fram mot nästa redaktionsövning till våren! Det är en nyttig övning för både fotografer, reportrar och redigerare. Och som klasskompisen Mats summerade det: ”Jag har aldrig varit så säker som jag är nu på att det är det här jag vill göra.”
Tack alla :)

Jonas

2 svar på ”Redaktionsveckan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.