Liverpool

I förra inlägget berättade jag om examensprojektet jag och min klass ska ut på. Som utlovat tänkte jag nu berätta var jag ska och vad mitt projekt ska handla om.

Jag kommer åka om lite drygt en vecka och göra mitt projekt i Liverpool, en stad som gått från arbetarstad till modern europeisk storstad samtidigt som den rymmer flera av Englands mest utsatta och fattiga områden.

pool
Liverpool är en stad där nytt och gammalt blandas hela tiden. Bilden är från när jag var där i oktober 2014.

Jag kommer att göra ett porträtt av stadsdelen Toxteth, som är ett av de områden som anses vara Englands fattigaste. Som i många delar av staden blandas även här gammalt och nytt, nedgånget och upprustat, fattig och medelklass. Det är dessa kontraster i det sociala landskapet som lockar mig dit.

Så i sex veckor, med start 4 mars, kommer jag att vara i Liverpool. Senare i maj kommer det bli en utställning på Galleri Kontrast i Stockholm, samt ett magasin med alla klassens projekt.

Gå gärna in på www.bild15.com och läs mer om mitt projekt och även om vad de andra 15 kommer att göra. Där kommer vi alla att blogga från våra resor också, så det är en intressant sida att hålla koll på!

Jonas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *